Wat is glasvezel

Wat is glasvezel, die vraag staat centraal in dit artikel. Hoogstwaarschijnlijk heeft u weleens gehoord van glasvezel. Glasvezel bestaat al langere tijd, maar voor consumenten is het pas de laatste paar jaar beschikbaar. Er zijn steeds meer plaatsen en dorpen in Nederland die voorzien worden van glasvezel.
De oude KPN telefoonlijn kent vrijwel iedereen. Deze bestaat al tientallen jaren. Jarenlang hebben wij over deze lijn gebeld en geïnternet. Tegenwoordig is glasvezel helemaal hot. Veel mensen willen aangesloten worden op glasvezel omdat het vele malen sneller is dan ADSL. Er kunnen makkelijk snelheden van 100 mbit bereikt worden. Een film downloaden bijvoorbeeld duurt dan nog maar enkele minuten. Dit terwijl een ADSL verbinding daar nog uren over doet.

Providers

Er zijn heel veel verschillende glasvezel providers. Op onze website bekijken wij er bijna 20. Welke glasvezel provider het beste bij u past is natuurlijk een persoonlijke keus. Daarnaast is het natuurlijk zo dat niet elke provider glasvezel levert op uw adres. Soms zijn er slechts 2 of 3 providers actief in een bepaald postcodegebied. Voer een postcode check uit via uw favoriete provider om erachter te komen of zij glasvezel leveren op uw adres.