Waarom glasvezel

Waarom glasvezel aanvragen? Glasvezel is een vrij nieuwe techniek, maar er zijn verschillende redenen waarom glasvezel zo’n bijzonder product is. Vooral de snelheden die behaald kunnen worden zijn verbazingwekkend. Met een glasvezelverbinding zijn snelheden van 100 Mbit/s tot 500 Mbit/s makkelijk haalbaar. Vergeleken met de vroegere ADSL verbindingen zijn dit gigantische snelheden. Met een ADSL verbinding wordt hooguit een snelheid van 20 Mbit/s gehaald. Glasvezel kan dus snelheden aan die tot wel 25 keer zo snel zijn als ADSL.

Synchroon download upload

Naast de snelheid is er nog een bijzonder punt. Glasvezel is synchroon qua snelheid. Als u een 100 Mbit/s abonnement heeft dan is zowel de download als de upload 100 Mbit/s. Bij ADSL is dit niet het geval, dan heeft u bijvoorbeeld een download van 20 Mbit/s en een upload van 1 Mbit/s. Synchroon is ideaal, want een hogere upload betekent dat u veel sneller foto’s kunt uploaden bijvoorbeeld. U krijgt hiermee te maken als u een foto of video upload naar uw Facebook profiel bijvoorbeeld. Hetzelfde geldt voor het geval dat u een foto wilt versturen via e-mail, dit gaat vele malen sneller als uw upload hoger is.

Gegarandeerd

De snelheid van uw glasvezel verbinding is gegarandeerd. Dat wil zeggen, als u een 150 Mbit/s abonnement heeft dan haalt u deze snelheid ook. Het maakt niet uit of veel mensen tegelijkertijd in uw straat gebruik maken van de glasvezel verbinding. De snelheid wordt gewoon gehaald. Als u ADSL heeft dan heeft u te maken met een bepaalde overboeking en de afstand tot aan de wijkcentrale. Een 20 Mbit/s abonnement is daarom altijd tot 20 Mbit/s. In de praktijk kan dit betekenen dat u bijvoorbeeld maar 13 Mbit/s haalt. Bij glasvezel is dit dus een ander verhaal. 50 Mbit/s is ook daadwerkelijk 50 Mbit/s, zowel in de down- als uploadsnelheid.

Alles in 1

De laatste reden waarom glasvezel zo goed is, is het feit dat zowel internet, televisie en telefonie over dezelfde glasvezellijn gaan. Alles in 1 is natuurlijk erg makkelijk, u kunt alle diensten bij één en dezelfde provider onderbrengen. U heeft het kunnen lezen, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor glasvezel. Wij hopen dat uw vraag ‘Waarom glasvezel?’ beantwoord is!