Solcon glasvezel modem

Het Solcon glasvezel modem, welk type is dat? Solcon heeft in de loop der jaren veel verschillende soorten routers geleverd. Denk bijvoorbeeld aan de SMC 7204, SMC 7404. SMC 7908, Siemens Gigaset SX 762. In 2012 en 2013 levert Solcon vooral Thomson/Technicolor routers. Het gaat hierbij de Thomson 789 v2 en v3 Technicolor. De oudere, zojuist genoemde types zijn niet geschikt voor het glasvezel netwerk. Op de modems moet namelijk een zogenaamde WAN poort zitten. De Thomson en Technicolor beschikt wel over zo’n WAN poort (in de 789 serie). Dit modem kunt u bij Solcon huren of kopen. Let er wel op dat u bij een huur variant wel een borg moet betalen.

Handleiding

Als u meer wilt weten over het Solcon glasvezel modem, qua installatie en aansluiting bijvoorbeeld, dan kunt u op de website van Solcon de handleiding voor de router vinden. In de handleidingen wordt met tekst en afbeeldingen duidelijk gemaakt hoe de router aangesloten moet worden.

Ander modem

U kunt natuurlijk ook een ander type modem plaatsen. Het configureren van een ander modem valt uiteraard niet binnen de service van een provider, zo ook niet bij Solcon. U bent dus zelf verantwoordelijk voor het uitzoeken of een router wel geschikt is voor glasvezel en voor het aansluiten en installeren van de router. Zorg er voor dat u sowieso een router koopt die over een zogenaamde WAN poort beschikt. Wij wensen u veel succes bij het gebruik van het Solcon glasvezel modem of een eigen modem.