Meerdere telefoons aansluiten

Wilt u meerdere telefoons aansluiten in combinatie met uw glasvezel verbinding? Dat is heel goed mogelijk! Maar het is wel per provider verschillend qua aansluiting. Bij sommige providers worden de telefoontoestellen namelijk direct op de FTU (de Genexis) aangesloten, bij andere providers worden de telefoontoestellen op de router aangesloten. Het beste kunt u bij uw provider informeren hoe meerdere telefoons aangesloten dienen te worden.

Te weinig poorten?

Een probleem kan zijn dat u te weinig poorten op de router heeft. Ook de Genexis kent dit probleem, die heeft er ook maar 2 namelijk. Wat kunt u hier tegen doen? Een mogelijke oplossing is op een VOIP centrale aan te schaffen en deze aan te sluiten op één van de netwerkpoorten van het modem. Een centrale is echter meer iets voor bedrijven uiteraard. Als thuisgebruiker gaat u geen centrale aansluiten, tenzij u een bedrijf aan huis heeft natuurlijk. U kunt als thuisgebruiker altijd 2 telefoontoestellen aansluiten, normale DECT toestellen dan wel te verstaan. Het voordeel van een centrale is dat u meerdere toestellen kunt gebruiken en vaak ook gelijktijdig kunt uitbellen en gebeld worden. U kunt dan bijvoorbeeld 5 toestellen gebruiken. Andere functies zoals een keuzemenu, wachtrijmuziek etc. kunnen dan vaak ook gebruikt worden.

Bandbreedte is geen probleem

Bij een glasvezel verbinding zal de bandbreedte geen probleem zijn voor telefonie. De minst snelle abonnementen hebben vaak al z’n 30 Mbit upload. Met zo’n snelheid kunnen er makkelijk meerdere gesprekken tegelijkertijd gevoerd worden via de glasvezelverbinding.