Kosten glasvezel

Hoeveel kosten moet u maken als u glasvezel gaat aanvragen? Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Wij informeren u hier graag over zodat u een weloverwogen keuze kunt maken en weet waar u op moet gaan leggen als u glasvezel gaat aanvragen.

Het pakket

Allereerst zult u moeten nadenken over het soort pakket dat u wilt aanvragen. Wilt u alleen glasvezel internet aanvragen, of moet er ook televisie en telefonie bij? Het zogenaamde 3-1 pakket. Het is natuurlijk helemaal aan uzelf wat u wilt aanvragen. Een alles in één pakket is wel heel handig omdat u dan alle drie de diensten bij één provider heeft ondergebracht.

De provider

Als u weet wat voor soort pakket u wilt aanvragen dan is het vervolgens de vraag bij welke provider u de glasvezel verbinding wilt aanvragen. Er zijn tientallen providers actief in Nederland die glasvezel aanbieden. Kijk eens bij de consumentenbond om na te gaan wat voor cijfer deze providers hebben. U wilt waarschijnlijk geen provider die op de 10e plek staat, of wel? Kijk daarom naar de scores en achterhaal de beste provider qua levering van glasvezel.

De monteur

Als wij het hebben over kosten voor glasvezel dan hebben wij net twee punten bekeken. De keuze van het pakket en de provider. De pakketten kosten geld, bij elke provider weer voor een andere prijs. Als u weet bij welke provider u internet gaat aanvragen en u weet welk pakket dan rest er nog één punt, de monteur. Vaak wordt er voor een monteur ook 50-100 euro in rekening gebracht. Dit zijn ook extra kosten die u maakt voor een glasvezel aansluiting. Hou hier dus rekening mee.