Hoe werkt glasvezel

Hoe werkt glasvezel precies? GlasvezelSchemaOm dat te verduidelijken hebben wij een zogenaamd aansluitschema gemaakt. Aan de linkerkant ziet u dit aansluitschema staan. U ziet op deze manier hoe de kabels lopen vanaf het aansluitpunt in de woning tot aan de netwerkprinter, computers, mobiele telefoons die via draadloos verbinding maken, de tv decoder en uiteindelijk de televisie.

Er zijn eigenlijk 3 belangrijke apparaten die nodig zijn om alles te laten werken. Het eerst apparaat is de Genexis. Op dit modem komt de glasvezelkabel op binnen. De Genexis wordt bijna altijd in de meterkast van een woning geplaatst. Het andere apparaat dat noodzakelijk is, is de router. Hier worden de computers op aangesloten. Naast computers kunnen ook draadloze apparaten verbinding maken met de router. Als wij het over draadloze apparaten hebben dan kunt u denken aan smartphones, tablets zoals de Ipad, printers etc. Deze kunnen allemaal op de router aangesloten worden.
Een ander belangrijk appraat is de TV decoder. Deze decodeert het televisie signaal zodat u zorgeloos televisie kunt kijken. Vanuit de TV decoder loopt een scart of hdmi kabel naar uw televisie toe. Hiermee kunt u prachtige televisie bekijken, waarbij veel zenders in HD te bekijken zijn tegenwoordig.