Glasvezel Weert

Weert is een stad die in een select gezelschap thuishoort als het om glasvezel gaat. Weert is namelijk al zo goed als volledig aangesloten op het glasvezelnetwerk, wat niet veel steden deze Limburgse stad nadoen. Met deze stap zet Weert een flinke stap richting de toekomst, waarin veel zal afhangen van de betrouwbaarheid, de snelheid en het gemak van uw internetverbinding. Bovendien is het glasvezelnetwerk open, wat consumenten in staat stelt om zelf te kiezen voor een provider. In Weert kan men kiezen uit Fieber, Fype, Heldenvan.nu, KPN, Phonedata, Plinq, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, Trined, Vodafone en XS4ALL.

Glasvezel als basis voor hedendaagse internetbehoeften

Nederland is een voorloper als het gaat om intensief gebruik van het internet. Niet alleen gebruiken we het internet veelzijdig, we gebruiken het internet ook veel en bovendien heeft 96% van onze bevolking al toegang tot het internet. Zoekmachines zijn al tijden de meest gebruikte vorm van internet, maar ook e-mails sturen en ontvangen is al jaren een zeer populaire bezigheid. Daarnaast zijn veel Nederlanders actief op fora, in chatrooms of op blogs. Ook downloaden we veel muziek, films en software van het internet en zo’n 30% van de Nederlands deelt ook zijn of haar bestanden met anderen. Toch blijft één bezigheid de meest opvallende en dat is het actief zijn op sociale netwerken. Deze zijn de afgelopen jaren als een razende gegroeid in zowel capaciteiten en mogelijkheden, als in gebruikers. Praktisch iedere Nederlander is wel actief op een bepaald platform, of het nou om Facebook, Twitter of YouTube gaat. Al met al toont dit simpelweg aan dat we als Nederlanders bijna niet meer zonder het internet kunnen. Daarom is het belangrijk dat we een snel, maar betrouwbaar netwerk omarmen: het glasvezelnetwerk.

Glasvezel is snel, betrouwbaar en klaar voor de toekomst

De dunne, maar extreem sterke glazen draden waaruit glasvezel bestaat, bieden de mogelijkheid om extreem snel bestanden te downloaden, maar ook te uploaden. Dit betekent dat u niet langer uren, zo niet dagen hoeft te wachten tot een bestand gedownload is, maar dat u ook in enkele ogenblikken uw foto’s op uw sociale profiel uploadt. Bovendien zult u geen last meer hebben van ruis of storingen, daar het glasvezelnetwerk daar immuun voor is. U kunt er tevens zeker van zijn dat glasvezel de komende jaren al uw behoeftes zal ondersteunen. Glasvezel wordt ook wel het netwerk van de toekomst genoemd, omdat het alle technologische ontwikkelingen in de toekomst gemakkelijk aan zal kunnen.