Glasvezel Utrecht

Een aantal wijken in Utrecht profiteren momenteel al van het glasvezelnetwerk. Met glasvezel bent u klaar voor de toekomst, die steeds meer vergt van uw internetverbinding. Iedereen is actief, sociaal en online en iedereen heeft dus profijt van een razendsnel netwerk. Bovendien is glasvezel een open netwerk, wat consumenten in staat stelt zelf te kiezen voor een bepaalde provider. Het is dan ook slechts afwachten voordat de rest van Utrecht van glasvezel zal worden voorzien, want er zal niemand zijn die niet aangesloten wil zijn op het netwerk van de toekomst.

Beschikbaarheid van glasvezel in Utrecht

In Utrecht zijn vandaag de dag al een viertal wijken van het uiterst betrouwbare glasvezelnetwerk voorzien. Dit betreft Utrecht Zijdebalen, Utrecht Veemarkt, Utrecht Leidsche Rijn en Utrecht Vleuten – de Meern. In Utrecht Zijdebalen, Utrecht Veemarkt en Utrecht Vleuten – de Meern kan men kiezen uit Fieber, Heldenvan.nu, KPN, Phonedata, Plinq, Scarlet, Tele2, Telfort, Trined, Tweak, Vodafone of XS4ALL als provider van glasvezel. In Utrecht Leidsche Rijn betreft dit de volgende providers: Fieber, Heldenvan.nu, KPN, Phonedata, Scarlet, Tele2, Trined, Tweak en XS4ALL.

Glasvezel ondersteunt hedendaagse vraag in Utrecht

Facebook, Twitter en YouTube zijn momenteel de meeste gebruikte sociale netwerken. In Nederland loggen dagelijks meer dan vier miljoen mensen in op Facebook en dat vraagt natuurlijk om een betrouwbare internetverbinding. We kunnen nu eenmaal niet meer zonder. Maar naast sociale netwerken gebeurt er natuurlijk veel meer op het internet. Dat blijkt ook wel uit de cijfers van afgelopen jaren. Vandaag de dag surft bijna 90% van de Nederlandse bevolking dagelijks op het internet. Wederom een reden voor praktisch iedere Nederlander om een snel, betrouwbaar en open netwerk te omarmen en dus ook voor iedere trotse inwoner van Utrecht.

Glasvezel in de toekomst

Maar glasvezel ondersteunt niet alleen onze huidige vraag naar snel genoeg en stabiel genoeg internet. Ook zal glasvezel de basis vormen voor de komende jaren, zo niet decennia. Ons internetgebruik zal de komende jaren nog door evolueren en bovendien zullen ook de technieken die schuilen achter alle populaire applicaties en programma’s niet stil blijven staan. Met glasvezel vallen bovendien onwijs hoge down- en uploadsnelheden te behalen. We downloaden steeds meer, glasvezel zal dit dan ook omarmen. We uploaden ook steeds meer en vooral grotere bestanden, zoals foto’s van hogere kwaliteit. Glasvezel zal dan ook essentieel worden voor het behouden van een snelle en fijne internetervaring, om maar te zwijgen over de storingsbestendige eigenschappen van het betrouwbare glasvezelnetwerk.