Glasvezel telefoon aansluiten

Op de glasvezel telefoon aansluiten is per provider weer anders. Er zijn eigenlijk twee mogelijkheden om de telefoon aan de sluiten. Sommige providers kiezen voor optie 1 en sommigen voor 2. Op welke manier u de telefoon moet aansluiten op uw glasvezel dient u te informeren bij uw glasvezel provider. Wij zullen in dit artikel uitleggen welke twee opties er zijn.

Direct op Genexis modem

In de eerste situatie (waar sommige providers gebruik van maken) wordt uw telefoontoestel direct op de Genexis aangesloten op de Phone 1 poort. Het telefoontoestel, of basisstation, sluit u aan met een zogenaamde RJ11 telefoonkabel.

Op een router achter de Genexis

Een andere mogelijkheid, waar weer andere providers van gebruik maken is het aansluiten van een router op de Genexis en vervolgens de telefoontoestellen op deze router. De router moet dan wel een VOIP mogelijkheid hebben uiteraard.

IP telefonie

Als u een bedrijf heeft dan is IP telefonie wellicht ook interessant. Hierbij kunt u een centrale aansluiten op de router en heeft u veel mogelijkheden (bijvoorbeeld gesprekken doorschakelen, beantwoorders inschakelen of een wachtrij muziek). Mogelijk biedt uw provider hier mogelijkheden in, het kan geen dus om daar eens te informeren naar de mogelijkheden qua ip telefonie als u daar geïnteresseerd in bent.