Glasvezel storing


Heeft u te maken met een glasvezel storing dan kunt u hiervoor het beste contact opnemen met uw internet provider. Kijk eerst op de website van uw internet provider of er niet misschien een algemene glasvezel storing is. Bij een algemene storing zijn er meer mensen die geen internet, tv- en/of televisiesignaal hebben. De glasvezel providers proberen hun website zo actueel mogelijk te houden. Storingen worden daarom zo snel mogelijk vermeld op de website van de betreffende provider. Mocht er geen storing vermeld staan op de website, dan kunt u natuurlijk altijd telefonisch cotnact opnemen met de provider. Ook als u geen ande apparaat heeft is het lastig om op de website te kijken, u zult dan moeten bellen.

Contact met uw provider

Zodra u telefonisch contact opneemt met uw provider zullen er hoogstwaarschijnlijk een aantal vragen worden gesteld. De eerste vraag is meestal of u de Genexis en router heeft herstart. Vaak biedt een herstart namelijk al een oplossing. Heeft dit niet geholpen dan zal er gevraagd worden om de ledjes die branden en die niet branden. Als u goed voorbereid het gesprek in wilt gaan is het dus verstandig om dit te noteren voordat u telefonisch contact opneemt met uw provider.

Storingstraject

Helpt een herstart op locatie niet dan is het soms nodig om het zogenaamde storingstraject in te gaan. De provider gaat dan een storing inleggen bij de lijnleverancier. Dit kan betekenen dat er een monteur bij u langskomt. De monteur kan eventueel de Genexis vervangen of de glasvezel kabel vervangen. Het ligt er natuurlijk maar net aan waar de storing in zit. Het onderzoeken van de storing duurt vaak het langst. De oorzaak is soms moeilijk te achterhalen. Als er een storing is aangemeld bij de lijnleverancier dan kan het zomaar enkele dagen tot enkele weken duren voordat de storing is verholpen.