Glasvezel Nederland dekking

Hoe staat het met de dekking van glasvezel in Nederland? Het aantal straten waarin glasvezel aan te vragen is neemt met de dag toe. Dat is natuurlijk een erg positief verhaal. Hoe meer mensen glasvezel kunnen aanvragen, des te sneller iedereen kan internet, download en communiceren via het internet. Glasvezel heeft echt de toekomst, ADSL is eigenlijk een verouderd product. Daarom is het gunstig als steeds meer mensen overstappen op glasvezel.

Actuele dekking

Maar u wilt natuurlijk graag weten hoe het staat met de actuele dekking van glasvezel in Nederland. Helaas kunnen wij u geen actuele kaart tonen, omdat de dekking dagelijks wijzigt. Het is niet te doen om de kaart elke dag te updaten. Maar hoe kom je er dan achter welke gebieden gedekt zijn qua glasvezel? Het beste kunt u een zogenaamde postcode check uitvoeren. Zo kunt u per postcode + huisnummer controleren of er een glasvezel verbinding mogelijk is ja of nee. Dat is een stuk handiger dan een globale kaart met de dekking namelijk.

Elke plaats een andere provider

Elke plaats heeft weer andere providers die glasvezel leveren. In sommige plaatsen zijn er bijvoorbeeld 12 providers actief, in andere plaatsen zijn er 16. Zo is er dus een groot verschil in aanbod. Om na te gaan welke providers in uw plaats glasvezel leveren kunt u onder het kopje plaatsen kijken op onze website.