Glasvezel Lelystad

Met glasvezel zet ook Lelystad een stap in de goede richting. Met het toekomstbeeld dat de provincie Flevoland duidelijk heeft, mag de beschikbaarheid van snel internet natuurlijk niet ontbreken. Glasvezel biedt dat en is momenteel al deels beschikbaar in Lelystad, de aanlegging ervan in andere stukken van de stad is in volle gang en bovendien loopt er momenteel ook een vraagbundelingstraject in een andere wijk.

Beschikbaarheid van glasvezel in Lelystad

De hoofdstad van Nederlands jongste provincie timmert hard aan de weg wat betreft glasvezel. In Lelystad Haven, Lelystad Schoener en Lelystad Landstreken en Warande staat glasvezel al voor u klaar. Eén van de voordelen van glasvezel is dat de consument zelf kiest voor een provider. In Lelystad Haven kan de consument kiezen uit Fieber, Fype, Heldenvan.nu, KPN, Phonedata, Plinq, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, Trined, Vodafone en XS4ALL. In Lelystad Schoener betreft dat Fieber, Fype, Heldenvan.nu, KPN, Phonedata, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, Trined, Tweak, Vodafone en XS4ALL en in Lelystad Landstreken en Warande kan men kiezen uit alle eerder genoemde internet aanbieders.
Daarnaast wordt er hard gewerkt in Lelystad Schouw, om ook die wijk te voorzien van glasvezel. Glasvezel zal daar rond oktober 2013 volledig operatief zijn en de volgende providers zullen daar beschikbaar zijn: Fieber, Fype, Heldenvan.nu, KPN, Phonedata, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, Vodafone en XS4ALL. Tot slot loopt er momenteel een vraagbundelingstraject in Lelystad Galjoen, om te inventariseren of er daar genoeg animo is om het betrouwbare glasvezelnetwerk aan te leggen.
Een ander onderwerp is goedkope telefonie, daar willen wij u ook graag even op wijze. Een goedkope simkaart vinden kan soms een hele klus zijn, maar gelukkig zijn er goedkoper aanbieders beschikbaar. Kijk eens op de website goedkope simkaart voor de mogelijkheden.

Waarom Lelystad baat heeft bij glasvezel

Ons internetverkeer vermenigvuldigt zich tegenwoordig als een bezetene. Iedereen is online, zowel actief als passief. Sociale netwerken worden door velen constant onderhouden, menig internetgebruiker downloadt dagelijks grote bestanden en vaak is een snelle verbinding vereist om mooie foto’s en filmpjes te uploaden. Glasvezel internet ondersteunt deze bezigheden en legt bovendien een basis voor de toekomst. Een glasvezeldraad is van glas, erg dun, maar ook erg sterk. Hierdoor wordt data verstuurd in de vorm van licht. Dit licht kan door deze dunne glazen draad enorme snelheden bereiken, waardoor down- en uploadsnelheden veel hoger zullen komen te liggen dan huidige populaire verbindingen. Daarnaast is de glasvezeldraad niet storingsgevoelig, waardoor ruis wordt geëlimineerd en u te allen tijde een stabiele verbinding zult hebben. Ook vergen nieuwe technieken, programma’s en applicaties steeds meer van uw internetverbinding en volgens kenners zal deze constante ontwikkeling niet snel stoppen. Met glasvezel bent u echter op alles voorbereid, glasvezel is immers het netwerk van de toekomst.