Glasvezel Huizen

Ook in Huizen wordt glasvezel in de zeer nabije toekomst een feit. Na meerdere onderzoeken is gebleken dat een groot deel van de gezinnen in Huizen toe is aan glasvezel. Dit zal dus in de praktijk inhouden dat de providers zeer snel zullen starten met de aanleg van de glasvezel onder de grond. De aanleg zal een gigantisch project zijn wat erg veel kosten met zich meebrengt. Deze kosten zullen echter niet in rekening worden gebracht bij de inwoners. Desondanks het feit dat Huizen een dorp is, pakken de providers het groots aan en zullen de burgers, zodra de glasvezel is aangelegd, kunnen kiezen uit maar liefst 12 providers. Dit grote aanbod is erg voordelig voor de consumenten omdat het zorgt voor een gezonde concurrentie die op haar beurt weer een voordelige invloed heeft op de prijs waarvoor de glasvezel zal aangeboden worden. De providers waar de mensen uit kunnen kiezen zijn de volgende: Fieber, Fype, Heldenvan.nu, KPN, Phonedata, Scarlet, Solcon, Tele2, Telfort, Trined, Vodafone en XS4ALL.

Waarom glasvezel?

De reden dat er zoveel inwoners van Huizen hebben gekozen voor glasvezel, is omdat glasvezel op elk front beter is dan de huidige internetmogelijkheden die worden aangeboden. Glasvezel is bijvoorbeeld vele malen sneller dan het internet via kabel en/of ADSL. Deze hoge snelheid wordt gerealiseerd door de manier waarop de gegevens via glasvezel worden verstuurd. Bij glasvezel wordt de informatie namelijk door middel van lichtsignalen verplaats over zeer grote afstanden. Een ander voordeel van glasvezel is dat men geen last meer heeft van storingen in de verbinding. Bij internet via kabel en/of ADSL komt het regelmatig voor dat uw internetverbinding hapert. Deze haperingen kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld elektromagnetische stralen of radiofrequentie. Deze zaken hebben echter geen enkel effect op het gegevenstransport via glasvezel.

Overstappen naar glasvezel

De overstap naar glasvezel is erg simpel. De enige vereiste die er is, is dat er glasvezel in de grond ligt onder uw woongebied. Zodra dit het geval is, dient u alleen nog contact op te nemen met de provider naar keuze. Vanaf dat moment zal de provider de volledige overstap voor u regelen. Van de opzegging van u kabelabonnement bij u huidige provider, tot aan de levering van een nieuwe modem, wordt alles voor u geregeld. Mits u dus genoeg heeft van langzaam internet, of u bent het zat om telkens weer u modem te resetten omdat het internet weer eens is uitgevallen, dan is glasvezel de ideale optie voor u.