Glasvezel Houten

In Houten heeft elk gezin inmiddels de mogelijkheid om gebruik te maken van glasvezel. Deze optie is niet vanzelfsprekend, aangezien de aanleg van glasvezel een immens project is wat enorm veel geld kost. De providers doen van te voren dan ook altijd uitvoerig onderzoek naar de vraag. Mits er uit zo’n onderzoek blijkt dat er een groot percentage van huishoudens is dat glasvezel wenst, dan gaan de providers over op de aanleg hiervan. De kosten van dit project nemen zij voor hun rekening en hier merkt u dus niets van. Gezien het feit dat de vraag in Houten erg groot is, is er dan ook een grote groep providers waar de inwoners uit kunnen kiezen. Dit zijn de volgende: Fieber, Fype, Heldenvan.nu, KPN, Phonedata, Scarlet, Tele2, Trined, Vodafone, XS4ALL, Tweak, Telfort, Solcon en Puna.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is eigenlijk niets meer dan een flexibele en zeer sterke draad van glas. Deze draden worden in de grond gestopt en vormen een complex netwerk tussen de huizen en de providers. Zodra het systeem operationeel is, wordt er aan de hand van lichtsignalen informatie verstuurd door de glazen draden. Dit proces is zo efficiënt, dat een razendsnelle verbinding het gevolg is. Omdat er gebruik wordt gemaakt van lichtsignalen om de informatie te versturen, is glasvezel ongevoelig voor storingen van buitenaf zoals: elektromagnetische straling, radiofrequentie of een ouderwetse goede onweersbui. Het is dus in feite het meest ideale systeem wat er vandaag de dag kan aangeboden worden qua internet, telefonie en digitale televisie.

Hoe kan ik overstappen?

De overstap naar glasvezel is vaak iets wat mensen tegenhoud. Niemand zit namelijk te wachten op een administratieve rompslomp. Ook wil men niet het risico lopen dat men tijdens de overstap zonder internet komt te zitten. De providers hebben hier echter volledig rekening mee gehouden en zij regelen dan ook alles voor u. Het enige wat u zelf moet doen is een provider naar keuze contacteren en aangeven dat u wenst over te stappen naar glasvezel. Vervolgens zorgt de desbetreffende provider voor de opzegging van u huidige abonnement en voor de levering van een nieuw modem. Ook installeren zij voor u een nieuw aansluitpunt in uw huis en tijdens deze hele overstap, komt u nog geen dag zonder internet te zitten. De enige vraag die u uzelf dus nog dient te stellen is: wanneer maak ik de overstap naar sneller en beter internet?