Glasvezel Doetinchem

De aanleg van glasvezel in Doetinchem is een feit! Uit het vraagbundelingstraject, dat eindigde op 10 maart 2013, is gebleken dat meer dan 30% van alle huishoudens in Doetinchem glasvezel wensen. De aanleg van glasvezel is dan ook direct na dit onderzoek gestart. De providers die glasvezel zullen gaan leveren in Doetinchem zijn de volgende: Fieber, Heldenvan.nu, KPN, Scarlet, Tele2 en XS4ALL. De kosten voor de aanleg van glasvezel zijn aanzienlijk. Gelukkig komt dit echter niet voor de rekening van de gebruikers. De enige kosten die zij dienen op te hoesten zijn doorgaans de bedragen voor de verzending van het modem en de activeringskosten. Deze kosten verschillen nochtans wel per provider.

Waarom glasvezel?

Glasvezel internet komt ook net als regulier internet in pakketvorm als bijvoorbeeld alles in 1, dus ook hierom hoef je het niet te laten voor glasvezel te kiezen.

De reden dat zoveel gezinnen in Doetinchem hebben gekozen voor glasvezel is simpel: internet via glasvezel is razendsnel. Het geeft een nieuwe dimensie aan het gebruik van alle internetgerelateerde zaken in huis. Via glasvezel krijgt het volledige gezin de kans om zonder haperingen te genieten van hun favoriete internet activiteiten. Zij het een spelletje online via de Xbox, een film downloaden, Skypen met je familie in het buitenland of gewoon je e-mails beantwoorden, met glasvezel kan het allemaal tegelijk.

Wat is glasvezel?

Het geheim van de snelheid van glasvezel ligt in de manier waarop de desbetreffende informatie wordt verstuurd. Glasvezel is een zeer sterke maar ook erg buigzame draad van glas. Via deze draad is het nu mogelijk om talloze informatie te versturen met de snelheid van het licht! Door middel van lichtsignalen kan er over een zeer grote afstand informatie worden verstuurd, wat ons in staat stelt om het internet, telefonie en televisie te gebruiken. Ook als je alles tegelijk gebruikt gaat dit niet ten koste van de snelheid van het transport van de gegevens, wat wel het geval is bij de alternatieve mogelijkheden die vandaag de dag op de markt worden aangeboden. Het is dan ook niet voor niets dat glasvezel op steeds meer plekken in Nederland zijn intrede doet. Zorg er wel voor dat je Glasvezel vergelijken gaat, om erachter te komen welke aanbieder de goedkoopste en beste eis!

Aanpassingen binnenhuis voor glasvezel

Aanpassingen en veranderingen zijn doorgaans een reden voor vele mensen om niet over te stappen naar een nieuw product. De veranderingen zijn echter minimaal bij glasvezel. U hoeft geen nieuwe computer of tv aan te schaffen. De enige vereiste voor glasvezel is dat er glasvezel door de providers in uw woongebied is aangelegd. Mits dit het geval is heeft u een aangepaste modem en een nieuw aansluitpunt in uw huis nodig. Beiden zullen worden geleverd door u nieuwe provider.