Glasvezel cursus

U kunt deelnemen aan een glasvezel cursus als u wilt weten hoe glasvezel werkt en hoe u installaties kunt doen. Er zijn cursussen die bijvoorbeeld basis kennis glasvezel leren, tot cursussen die u tot glasvezelmonteur kunnen opleiden.

Basiskennis glasvezeltechniek – 500 euro

Deze cursus bespreekt de basis zaken in de glasvezeltechniek. Zo’n cursus kost u rond de 500 euro en duurt ongeveer 2 dagen. In principe kan iedereen deze cursus volgen, er is geen specifieke vooropleiding voor nodig.

Grondwerker Glasvezel monteur – 4.000 euro

Een hele andere cursus, die een stuk uitgebreider is, is de Grondwerker Glasvezel monteur cursus. Deze cursus duurt enkele maanden en kost een paar duizenden euro. Als u deze cursus succesvol heeft afgerond weet u hoe problemen geanalyseerd en opgelost dienen te worden omtrent de glasvezel en bekabeling.

Lassen glasvezelinfrastructuren – 1.000 euro

De cursus Lassen glasvezelinfrastructuren kost zo’n 1.000 euro en duurt enkele dagen. Na het volgen van de cursus kunt u lassen en een controle achteraf uitvoeren.

Meer cursussen

Er zijn nog veel meer cursussen die betrekking hebben op glasvezel. Dit waren zomaar een paar cursussen die u kunt volgen. Op springest.nl vindt u meer informatie over de cursussen die u kunt volgen, waaronder de zojuist genoemde.