Glasvezel Bergeijk

Net zoals in vele andere gemeenten in Nederland is ook in Bergeijk voor een groot deel van de huishoudens glasvezel beschikbaar. Dit is zeer zeker niet een vanzelfsprekend feit, aangezien de aanleg van glasvezel een bijzonder ingewikkelde en dure onderneming is die erg veel tijd in beslag neemt. Bergeijk is er echter als de kippen bij geweest en er zijn dan ook dertien providers beschikbaar voor de consumenten om uit te kiezen. De verschillende providers voor glasvezel in Bergeijk zijn de volgende: Fieber, Fype, Heldenvan.nu, KPN, Onsbrabantnet, Phonedata, Puna, Scarlet, TELE2, Telfort, Tweak, Vodafone en XS4ALL. Dit grote aanbod zorgt ervoor dat consumenten niet de dupe worden van een monopolie en volop kunnen profiteren van de volledige marktwerking.

Glasvezel in vergelijking tot ADSL en kabel

Eén van de belangrijkste redenen om over te stappen van ADSL of kabel naar glasvezel is de snelheid van het internet. Waar je bij ADSL een internetpakket kunt nemen van 80Mbps en bij kabel van 160 Mbps, gaan de internetpakketten van glasvezel tot 1000 Mbps! Je hoeft geen kenner te zijn om te snappen dat dit vele malen sneller is. Die snelheid is mogelijk vanwege de manier waarop de benodigde informatie wordt verzonden. Dit gebeurd door middel van glazen draden in de grond, die informatie aan de hand van lichtsignalen versturen. De snelheid hiervan staat dus gelijk aan die van het licht, wat volgens de natuurwetten de hoogst mogelijke snelheid in het universum is! Een ander belangrijk voordeel van glasvezel is dat het signaal niet verstoord kan worden door radiofrequentie of elektromagnetische storingen. Dit houdt in praktijk voor u in dat u geen last meer heeft van haperingen met uw internet, telefonie en televisie als er buiten bijvoorbeeld een flinke storm woedt.

Overstappen naar glasvezel

De stap naar glasvezel wordt door steeds meer mensen in Bergeijk gemaakt, omdat deze erg simpel is. Mits u in een gedeelte van Bergeijk woont waar al glasvezel in de grond ligt hoeft u alleen nog contact op te nemen met één van de vele providers. De providers zorgen er dan vervolgens voor dat u een geschikte modem krijgt en dat het aansluitpunt bij u thuis wordt vervangen door een combinatie van een FTU en een NTU. Vervanging van u computer, tv en telefoon is hierbij niet nodig. Wacht dus niet langer en volg de voetsporen van de vele gezinnen in Bergeijk die u al zijn voor gegaan.