Glasvezel bedrijven

Glasvezel voor bedrijven, dat is tegenwoordig zeker mogelijk! Glasvezel voor bedrijven is echt een must als u veel medewerkers op locatie heeft zitten en u wilt een snelle en betrouwbare internet verbinding. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar u naar moet kijken als u glasvezel zoekt voor uw bedrijf.

De snelheid

Kijk goed naar de snelheid die de glasverbinding heeft. Wat voor snelheid is voor u gewenst. Is 50 Mbps voldoende of wilt u bijvoorbeeld 500 Mbps? Dit is iets waar u over na moet denken. De vraag is natuurlijk ook hoeveel mensen er moeten werken via de verbinding. Als u een bedrijf heeft met 3 medewerkers dan heeft u waarschijnlijk minder snelheid nodig dan een bedrijf waar 250 mensen werken.

Router

Een zakelijke router hoort er ook bij als u glasvezel voor uw bedrijf afsluit. Vaak komt u dan uit bij een Cisco router. Hierbij kunt u bepaalde access lists configureren in de Cisco. Toegang voor onbevoegden is dan niet mogelijk. Een stukje beveiliging is natuurlijk van groot belang voor uw bedrijf.

SLA

Een Service Level Agreement is zeker aan te bevelen. Zo worden storing binnen een bepaalde termijn opgelost. Informeer bij de provider waar u glasvezel voor bedrijven wilt aanvragen wat de mogelijkheden zijn hierin. Een snelle glasvezelverbinding die er vervolgens 1 maand in storing valt heeft u natuurlijk weinig aan. Storingen moeten snel en adequaat opgelost worden. Een SLA is daarom van groot belang.