Glasvezel Apeldoorn

Momenteel kan er in Apeldoorn nog maar op zeer beperkt aantal plaatsen gebruik gemaakt worden van glasvezel. Het glasvezel in Apeldoorn concentreert zich momenteel alleen in de nieuwbouwwijken van Zuidbroek. Ondanks het kleine beschikbare gedeelte zijn er toch al maar liefst 13 aanbieders waaruit de gezinnen kunnen kiezen. Hier volgt een lijst van providers die glasvezel aanbieden in Apeldoorn: XS4ALL, Vodafone, tweak, Telfort, TELE2, Solcon, Scarlet, Puna, Phonedata, Kpn, Heldenvan.nu, Fype en Fieber.

Aanleg van glasvezel

Ondanks het feit dat de mogelijkheid van glasvezel in vele steden en dorpen nog zeer gering is, wordt glasvezel toch voor steeds meer mensen in Nederland een optie in de zeer nabije toekomst. Dit is echter niet vanzelfsprekend, aangezien de aanleg van glasvezel een zeer duur en omvangrijk project is. Dit is dan ook waarom er vaak eerst onderzoek wordt gedaan in de desbetreffende plaats of de vraag ernaar groot genoeg is. Indien dit het geval is, gaan de providers over op de aanleg ervan. De kosten van de aanleg worden in geen enkel geval doorgerekend aan de consumenten.

Voordelen van glasvezel

De reden dat steeds meer mensen gebruik maken of willen maken van glasvezel, is vanwege de mogelijkheden die het bied. Glasvezel is de snelste manier om gebruik te maken van uw internet. Deze snelheid ligt hem in de wijze waarop de gegevens worden getransporteerd via het glasvezel. Glasvezel is in principe niets meer dan een dunne draad van buigzaam glas die in de grond wordt gelegd. Zodra het in de grond ligt en gebruiksklaar is, worden de gegevens aan de hand van lichtsignalen door de draden verstuurd. Dit gebeurd met zo’n immense snelheid dat niets van de huidige producten zoals kabel en/of ADSL ermee te vergelijken valt. Een ander groot voordeel van glasvezel is dat er buiten de snelheid, ook nooit haperingen in de verbinding voorkomen. Bij een normale kabel kunnen er storingen voorkomen door radiofrequentie of elektromagnetische stralen. Deze fenomenen hebben echter geen effect op glasvezel.

Overstappen naar glasvezel

Het overstappen naar glasvezel is in principe net zo simpel als het veranderen van uw huidige internet provider. De enige vereiste is dat er al glasvezel in uw woongebied ligt. Mits dit het geval is dient u enkel nog contact op te nemen met de provider naar keuze en zij regelen verder alles. De provider zal u een nieuw modem leveren wat speciaal aangepast is voor internet via glasvezel en verder zullen zij nog het aansluitpunt in u huis vervangen.