Glasvezel Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is zo goed als volledig voorzien van glasvezel. Dit is op zich erg indrukwekkend gezien het feit dat er nog altijd veel steden in Nederland zijn die nog maar aan een zeer klein deel van haar inwoners de mogelijkheid tot glasvezel bieden. Wellicht komt het door de innovatieve houding die Alphen aan den Rijn door de jaren heen heeft gehad. Hoe het ook zij, iedereen in Alphen aan den Rijn kan nu inmiddels volop genieten van razendsnel internet en zij hebben hierbij keuze uit maar liefst 15 aanbieders welke de volgende zijn: Fieber, Fype, Glashelder, Heldenvan.nu, Puna, Scarlet, KPN, Phonedata, Telfort, Tweak, Solcon, TELE2, Vodafone, Wisper en XS4ALL. De concurrentie tussen deze providers zorgt doorgaans voor een goede prijs waar de consumenten hun voordeel mee kunnen doen.

Snelheid van Glasvezel

Ondanks de talloze voordelen van glasvezel zijn er nog altijd gezinnen in Alphen aan den Rijn die er geen gebruik van maken. Dit is best raar omdat glasvezel, ten opzichte van kabel en ADSL, vele malen sneller is. Bij een ADSL provider gaat de snelheid tot 80 Mbps en bij kabel tot 160 Mbps. Bij glasvezel kunt u echter kiezen voor een pakket met een snelheid van 1000 Mbps. Hierbij vallen ADSL en kabel simpelweg in het niet. Deze snelheid zorgt er voor dat iedereen in huis tegelijkertijd gebruik kan maken van het internet zonder last te ondervinden van de snelheid en/of mogelijke haperingen in de verbinding. Gelijktijdig in enkele minuten films downloaden, terwijl uw zoon online aan het spelen is op de Playstation en u dochter haar Facebook pagina bijwerkt, is dus geen enkel probleem met glasvezel.

De provider regelt de overstap

Als u nog altijd twijfelt om over te stappen naar glasvezel, dan is dat natuurlijk erg begrijpelijk. Een overstap brengt verandering met zich mee en dit is iets waar mensen doorgaans weinig zin in hebben. Echter valt die verandering reuze mee en wordt u daarin geweldig begeleidt door u provider. Het enige wat u dient te doen is contact opnemen met de provider naar keuze en zij regelen verder alles. Van de administratieve overstap tot het leveren van een nieuwe modem, het wordt allemaal voor u gedaan. De providers komen zelfs bij u thuis langs om een gloednieuw aansluitpunt te installeren! Het enige wat u nog rest is de telefoon pakken en contact opnemen, zodat u op zeer korte termijn, net zoals vele anderen die u al zijn voor gegaan, ook kunt gaan genieten van razendsnel internet.