Glasvezel Aalsmeer

Glasvezel in Aalsmeer wordt momenteel nog maar in enkele nieuwbouwwijken aangeboden. De reden dat het aanbod momenteel nog erg gering is, is dat de aanleg van glasvezel een zeer omvangrijk en duur project is. Er wordt dus altijd eerst onderzoek gedaan om vast te stellen of er wel genoeg animo is onder de gezinnen. Mits dit het geval gaan de providers over op de aanleg van glasvezel. U kunt ten alle tijde bij één van de vele providers kenbaar maken dat u glasvezel wenst en zodra er dan dus genoeg aanmeldingen zijn, wordt glasvezel ook voor u een realiteit. Momenteel is het aanbod echter nog niet groot en kan er gekozen worden uit 9 providers. De providers waar men uit kan kiezen zijn de volgende: Fieber, Heldenvan.nu, XS4ALL, Puna, Scarlet, KPN, Phonedata, Tele2 en Trined.

Glasvezel in vergelijking tot kabel en/of ADSL

Waarom zou men nu eigenlijk willen overstappen naar glasvezel? De reden hiervoor is erg simpel: glasvezel biedt u de snelste manier van internet aan. Dit houdt dus voor u in de praktijk in dat u nooit meer last zal hebben van traag internet of haperingen. U kunt dus met glasvezel meerdere films tegelijkertijd downloaden, terwijl uw vrouw fanatiek aan het shoppen is op Zalando en u zoon online aan het spelen is op de Playstation 3. Dit is met ADSL en/of een kabel abonnement niet of amper mogelijk. De abonnementen waar men bij glasvezel uit kan kiezen hebben dan ook internetsnelheden die een veelvoud zijn vergeleken met het aanbod van een huidig kabel of ADSL abonnement. Verder komen er bij glasvezel nooit haperingen voor in de verbinding. Waar bij internet via kabel of ADSL de verbinding gevoelig is voor radiofrequentie en elektromagnetische straling is dit bij glasvezel niet het geval. Dus via glasvezel is uw internet velen malen sneller en heeft u nooit meer last van storingen.

De overstap naar glasvezel

De overstap naar glasvezel is erg snel gedaan. De enige vereiste, is dat er al glasvezel bij u onder de grond ligt. Mits dit het geval is, dient u contact op te nemen met de provider naar keuze en zij regelen verder alles voor u. Van de opzegging van uw huidige internetabonnement tot aan de installatie van het nieuwe aansluitpunt in uw meterkast, alles wordt geregeld. U krijgt er zelfs een nieuw modem bij dat speciaal is afgesteld op internet via glasvezel. Wacht dus niet langer en neem contact op met één van de negen providers in Aalsmeer.