Genexis

Genexis

Alles over de Genexis

Wat is een Genexis precies? De Genexis is een essentieel modem welke nodig is om verbinding te kunnen krijgen met het glasvezelnetwerk. In dit artikel zullen wij u alles vertellen over de Genexis. Hoe ziet de Genexis eruit en hoe werkt deze precies?

Genexis_oud

Ontwikkeling

In de loop der tijd zijn er verschillende types van de Genexis uitgebracht. Het oudere model vindt u op de afbeelding hieronder. Dit model wordt doorgaans niet meer geïnstalleerd in woningen waar glasvezel wordt aangelegd. Heeft u al langere tijd glasvezel, dan kan het wel zo zijn dat u dit model in de meterkast terug vindt. Er zitten verschillende poorten op zo’n oude Genexis. De belangrijkste poorten zijn de 4 Ethernet poorten. Op deze poorten worden de zogenaamde glasvezel diensten geconfigureerd. Denk hierbij aan het internet, maar ook aan de televisie dienst. Meestal wordt op de E1 poort het internet signaal gezet en op de E2 poort het televisie signaal. Natuurlijk kan dit wel per provider afwijken, ga er dus niet blind vanuit dat dit bij u ook het geval is. In geval van storingen die zijn opgetreden kan er getest zijn op andere poorten. Internet kan dan bijvoorbeeld op E2 staan en televisie op E1.

Genexis_Nieuw

Genexis brengt glasvezel in uw woning

Het nieuwere model Genexis staat hiernaast afgebeeld. De Genexis brengt de glasvezel in uw woning. Bekijk het aansluitschema en ontdek hoe glasvezel aangesloten dient te worden. De Genexis speelt hierbij een hele belangrijke rol. Zonder Genexis, geen glasvezel! Net zoals bij het oudere model Genexis zitten er op de nieuwe ook 4 ethernet poorten .De werking hiervan is gelijkwaardig aan het oudere model Genexis. De lampjes op de Genexis laten zien of deze correct werkt. Het PWR lampje staat vanzelfsprekend voor POWER. Deze moet in ieder geval branden, verder geeft het WAN ledje aan of het glasvezel signaal binnenkomt op de Genexis ja of nee. Daarnaast heeft elk ethernet poortje een apart ledje. Zo kunt u snel zien of E1 brand of niet. Het kan zo zijn dat uw internet verbinding wel werkt maar de televisie niet. Vaak is het dan zo dat E2 niet brand, de televisie dienst is dan verstoort. In zo’n geval dient u contact op te nemen met uw glasvezel provider. Uw glasvezel provider kan een zogenaamd storingstraject opstarten waarin bekeken gaat worden wat er aan de hand is. Soms zal dit leiden tot een vervanging van de Genexis, maar lang niet altijd.

Geef een reactie