Genexis

FTU glasvezel

FTU glasvezel, wat is dat eigenlijk? Misschien heeft u deze term gehoord maar weet u niet precies wat dit is. De FTU is eigenlijk een modem waar de glasvezelader op binnenkomt. FTU is een afkorting van Fiber termination unit. Tot aan de FTU is de leverancier van de glasvezel verantwoordelijk voor de werking. Na de FTU begint als het ware het thuisnetwerk van de eindgebruiker. Op de FTU wordt een door de provider geleverd modem geplaatst. Bij iedere provider verschilt dit modem weer. De ene provider levert een Draytek router, een andere een Technicolor.

Computer direct op FTU aansluiten

In principe kunt u een computer of laptop direct op de FTU aansluiten. De computer zal dan een zogenaamd WAN IP adres verkrijgen. Uiteraard moet er wel een dienst aangevraagd en opgeleverd zijn op de betreffende locatie om dit te laten werken. Toch wordt er eigenlijk altijd gebruik gemaakt van een router die op de FTU wordt aangesloten.

Genexis

In Nederland is de Genexis de FTU die wordt geplaatst bij de eindgebruiker. Wilt u meer weten over deze Genexis, dan kunt u ons artikel over de Genexis lezen.