Fritzbox glasvezel

De Fritzbox kan ook prima functioneren op een glasvezel verbinding. Onder andere de provider Scarlet biedt dit modem aan op glasvezelverbindingen. Het Fritzbox modem dient wel correct ingesteld te worden om deze goed te laten werken op de verbinding. Het is daarom belangrijk dat u de correcte handleiding doorloopt. Als u via Scarlet zit aangesloten op het glasvezel netwerk dan kunt u op Scarlet.nl de handleiding vinden voor het Fritzbox modem.

Fritzbox 7360 en Fritzbox 7390

Er zijn verschillende soorten Fritzbox routers. Onder andere de Fritzbox 7360 en Fritzbox 7390 zijn erg geliefd. Welk type u het beste kunt nemen? Vergelijk de specificaties bij een leverancier en vergelijk ook de prijs. Daarna kunt u een een afweging maken. Welke router kan hetgeen ik wil en welke prijs heb ik daarvoor over. Een leverancier is een computerwinkel. Als u via internet zoekt op Fritzbox 7360 of Fritzbox 7390 + het woord kopen dan komt u diverse webwinkels tegen die deze router verkopen.

Fritzbox aansluiten op Genexis

GlasvezelSchemaAan de linkerzijde ziet u het zogenaamde aansluitschema dat Glasvezelaansluiten.nl voor u heeft gemaakt, zodat u duidelijk kunt zien hoe Glasvezel aangesloten dient te worden. De Fritzbox aansluiten op uw glasvezelnetwerk is niet heel erg moeilijk. Het aansluitschema moet bekeken worden van boven naar beneden. U ziet de glasvezelkabel getekend, welke binnenkomt in uw woning en doorloopt naar de Genexis. Deze Genexis zit meestal in de meterkast aangesloten. Vanaf de Genexis loopt er een zogenaamde RJ 45 netwerkkabel die loopt naar de router. In dit geval is de Fritzbox de router. In plaats van een Fritzbox kunnen er ook andere routers aangesloten worden. Elke provider levert standaard weer een andere router. U kunt bij uw provider navragen of een Fritzbox ook aangesloten kan en mag worden op uw Genexis. Wij hopen dat deze informatie u verder op weg heeft geholpen bij het aansluiten van de Fritzbox op uw glasvezelverbinding. Veel succes hierbij toegewenst.